Werkgroep duurzaamheid slaat Klimaatalarm

Met veel vertegenwoordigers uit allerlei kerken en organisaties was de werkgroep Duurzaamheid van de Federatie, zondag 14 maart jl. aanwezig op de Goudse Markt om deel te nemen bij aan de landelijke Klimaatalarm-actie. Deze actie ‘Klimaatalarm 2021’ is een initiatief van de Klimaatcrisis Coalitie, een samenwerkingsverband van elf actiegroepen, waaronder Milieudefensie, Extinction Rebellion Milieudefensie en Greenpeace.

Vanwege corona werd het alarm op verschillende plekken in het land gehouden in plaats van op een centraal punt. Gouda was een van 44 plaatsen waar mensen actie voerden voor het klimaat. Vooraf hadden 30.000 mensen zich, verdeeld over het hele land, aangemeld bij de organisatoren. Naar schatting hebben er uiteindelijk ruim 35.000 mensen deelgenomen. De acties zijn overal ordelijk verlopen.

Om 14.30 uur liep de Goudse Markt vol met actievoerders. Om 15.00 uur luidden in het hele land de kerkklokken als alarmbellen. Dat gold ook voor de klok van onze kerk, de st. Joostkapel.
Op de Markt werd er herrie gemaakt met onder meer pannendeksels, trommels, fluiten en toeters.

Alle informatie over deze manifestatie en de vervolgstappen zijn te vinden op https//klimaatmars2021.nl

De werkgroep Duurzaamheid van de Federatie bestaat uit Jan de Voogt, Rijk & Yvonne, Niels, Saskia en Marina.

Regelmatig laat deze werkgroep van zich horen (groene kerk, vastenkalender) en vertegenwoordigen we bij duurzaamheidsinitatieven onze Federatie.

(onderstaande foto’s zijn gemaakt door de werkgroepleen)