Nachttrein naar Lissabon

Ursul de Geer met pianist Erwin Weerstra. Een literaire solo van Ursul de Geer naar het boek van de Zwitserse auteur Pascal Mercier.
Na Bekentenissen, gebaseerd op Bekentenissen van een burger van Sándor Márai, maakt rasverteller Ursul de Geer nu een voorstelling met teksten uit de roman Nachttrein naar Lissabon.
“Ieder van ons reist in een afgesloten coupé met vieze ramen, haperende verlichting, in een trein van onbekende lengte, zonder duidelijke bestemming of dienstregeling, totdat het voertuig definitief tot stilstand komt. (uit Nachttrein naar Lissabon).
Kundig met zijn mooie toneelstem en ondersteund door het prachtige piano-spel van Erwin Weerstra, neemt Ursul de Geer je mee in het verhaal van Rai-mund Gregorius:
De leraar klassieke talen Gregoriusverlaat midden in de les zijn klaslokaal en vertrekt nog dezelfde nacht met de trein van Bern naar Lissabon. Gregorius is in de ban geraakt van een boek van de Portugese arts Amadeu de Prado, waarin de diepste menselijke zielenroerselen indringend worden beschreven.
Zo indringend dat de leraar er niet meer van loskomt. Hij moet koste wat het kost naar Lissabon. Daar aangekomen gaa thij op zoek naar sporen van De Prado en komt hij in contact met mensen wier levens vervlochten zijn geweest met deze raadselachtige man. Deze bijzondere voorstelling vindt plaatsop zondagmiddag 8 oktober 2017, 15:00uur in Cultuurhuis Garenspinnerij, Turfsingel 34, Gouda.
Kaarten kunt u via deze link kopen.