Wereldreis

Op 30 november zijn we met tien kinderen op wereldreis geweest.

DSCF0011

We zijn begonnen in de Lutherzaal en hebben daar een aflevering van Klokhuis gekeken. De aflevering ging over fairtrade. We zagen waar de producten vandaan komen en hoe de werk en leefomstandigheden zijn van de mensen die de producten verbouwen. Daarna zijn we naar de verschillende winkels gegaan. In de winkel House of Goods kregen we een uitleg over het maken van de koffie en mochten we bonen voelen en proeven. In de Wereldwinkel, de speelgoedwinkel in de Lange Groenendaal en bij Puur hebben we vragen gesteld over de producten die worden verkocht.
DSCF0014
Bij Puur hebben we natuurlijk ook wat mogen proeven. Als laatste hebben we bij Albert Heijn fairtrade producten gezocht en heel veel gevonden.

DSCF0013

Rijk heeft ons heel veel verteld en wij hebben heel veel geleerd. Rijk, bedankt voor het helpen organiseren van deze middag en bedankt voor al je uitleg. Josée, bedankt dat je begeleiding wilde zijn en natuurlijk bedanken we alle kinderen voor hun aanwezigheid.

Er zullen dit kerkjaar nog twee jeugdmiddagen zijn. De ene zal in februari zijn en de andere in mei. Allebei zullen ze in het thema staan van fairtrade en duurzaamheid. In februari gaan we knutselen met afvalmateriaal en in mei gaan we weer samen met Rijk op pad. Ditmaal gaan we op zoek naar de natuur in de omgeving van de kerk.

Tot dan.
De werkgroep jeugd.